Tuinontwerp Capelle aan den IJssel

  • Home
  • /
  • Tuinontwerp Capelle aan den IJssel

Tuinontwerp Strak
Natuurlijk

DatumVoorjaar 2015
LocatieCapelle a/d ijssel, Zuid Holland
ObjectRijtjeshuis
ProjectTuinrenovatie
StijlStrak Modern en Natuurlijk

De opdrachtgever had als wens een moderne onderhoudsarme tuin met veel functionele ruimte. Ondanks de beperkte ruimte staat een vorm van opslag zoals een blokhut ook op de wensenlijst.

Onze oplossing

Met maar 5 meter breedte is er gekozen voor 30×60 cm tegels om de ruimte breder te doen lijken. Daarnaast wordt met composiet vlonderplanken de bestrating onderbroken om te voorkomen dat de tuin een grote steen massa wordt. Dit breekt niet alleen het versterkt bovendien de breedte werking en daardoor oogt de smalle tuin iets breder. Voor de bestrating zijn bruin/beige tinten gekozen en antraciet voor de vlonders. Dit zorgt voor een speels contrast, niet alleen in kleur maar ook in stijl. De bestrating heeft een natuurlijke uitstraling en de vlonderdelen strak en modern.

Functioneel  Tuinontwerp

Achter in de hoek staat een vijfkantige blokhut als opbergruimte en de verhoogde bloembak is gemaakt van splitblokken en voorzien van verlichting. De blokken zijn eenvoudig te verlijmen en de verlichting kan met een speciale boor in de steen verwerkt worden. De verlichting zorgt niet allen voor een stukje sfeer in de avonduren en in de wintermaanden maar ook voor een stukje veiligheid. Het geheel maakt ook dit tuinontwerp Capelle aan den IJssel weer meer dan geslaagd.

Voor meer voorbeelden kijk bij onze recente projecten
of hier voor een prijsindicatie.