Tuinontwerp Diagonaal

  • Home
  • /
  • Tuinontwerp Diagonaal

Tuinontwerp Diagonaal
Design

DatumVoorjaar 2016
LocatieEindhoven, Brabant
ObjectHoekhuis
ProjectTuinrenovatie
StijlBudget en Onderhoudsarm

De bestaande klassieke achtertuin met buxus haagjes doet gedateerd en oubollig aan. De opdrachtgever heeft liever een modern vormgegeven achtertuin leeftuin. Nog een vurige wens is een zit-lighoek met een vuurkorf / tuinhaard.  Bovendien is het budget enigzins bepalend.

Onze oplossing

Omdat de tuin redelijk groot en het budget beperkt is moeten wij met creatieve oplossingen komen. Door o.a. waar mogelijk materiaal her te gebruiken, kan de opdrachtgever flink in de kosten besparen. En door de ruimte beter in te delen is met minimale inspanning een grote verandering mogelijk. Het hoofdterras aan de huiskamer ligt voornamelijk in de schaduw en wordt daarom bestraat met grote licht grijze 60×60 tegels. Daardoor oogt de donkere hoek een stuk lichter en ruimer. De tegels zorgen bovendien voor moderne industriële uitstraling. Het contrast met de hergebruikte waaltjes maakt het geheel speels en tijdloos.

Budgetvriendelijk Design

Daarnaast worden alle borders verhoogd en gemetseld van het restant van de waalformaten. De verhoogde plantenbakken worden vervolgens glad afgewerkt met licht grijze stucmortel voor buiten. De strakke uitstraling van de borders geven net dat beetje extra uitstraling. Hierdoor lijkt het een compleet nieuwe tuin. In het tweede deel van de tuin vinden we hout, gras en split. Allemaal natuurlijke materialen. Het meest in het oog springt het vlonderterras met pergola en geïntegreerd zwevend loungebed. De pergola maken wij van Douglas hout vanwege de uitstekende eigenschappen. Met het geleverde legplan kan de opdrachtgever de gehele tuinrenovatie eenvoudig zelf uitvoeren en zo nog meer kosten uitsparen.

Voor meer voorbeelden kijk bij onze recente projecten
of hier voor een prijsindicatie.