Tuinontwerp Leiden

  • Home
  • /
  • Tuinontwerp Leiden

Tuinontwerp Stoer
Strak en Onderhoudsarm

DatumNajaar 2015
LocatieLeiden, Zuid-Holland
ObjectRijtjeshuis
ProjectTuinrenovatie
StijlStoer en Onderhoudsarm

De opdrachtgever had als wens een stoere loungetuin om lekker van te genieten met het gezin. Samen, zitten, eten, koken en spelen. Met overwegend verharding zonder dat het teveel op een schoolplein lijkt.

Onze oplossing

Tuinontwerp van een achtertuin in de regio Leiden met strakke moderne uitstraling. In deze tuin zijn voornamelijk grijs en antraciet tinten gebruikt dit geeft een strakke en moderne uitstraling. De bestrating is een combinatie van een wildverband met 60 x 60 tegels. Het wildverband geeft het moderne geheel een natuurlijk hintje. Het gebruik van 60×60 tegels zorgt voor rust en ruimte en het gebruik van twee verschillende kleuren geeft een optische scheiding aan de verschillende delen van de tuin. De tegels zijn van beton maar dan wel veredeld, d.w.z. nabehandeld met een borstel (geborsteld) en geïmpregneerd. Hierdoor heeft groene aanslag weinig kans en houd u tijd over om te genieten van uw tuin.

Stoer en Strak

Achterin de tuin is een zithoek gecreëerd met grote loungemeubels van steigerhout. Dit al onder een zonnedoek of schaduwdoek zoals dat ook wel wordt genoemd om de extreme hitte te ontvluchten. Het doek kan open en dicht zoals een harmonica en zo is het altijd goed toeven in de zithoek. Zoals in de huiskamer zijn er twee gescheiden delen, een eethoek aan het huis en een zithoek (loungehoek) onder de overkapping.

Voor meer voorbeelden kijk bij onze recente projecten
of hier voor een prijsindicatie.