Tuintrends van Nu

  • Home
  • /
  • Tuintrends van Nu

Voor veel consumenten is het in deze drukke tijden belangrijk dat de tuin geen extra werk oplevert. Men heeft geen tijd of zin heeft in het onderhoud van een tuin maar wil eigenlijk direct genieten. Genieten van de ondergaande zon na een werkdag, een gezellige barbecue of gewoon van een momentje rust. Momenteel voert daardoor één tuintrend de boventoon, namelijk onderhoudsvrij. Men wil wel genieten van de tuin maar daar eigenlijk liever geen moeite voor doen. Nu is dat helaas niet mogelijk, want wie een tuin heeft, die heeft onderhoud. Daarom spreekt men in de tuinbranche liever van onderhoudsvriendelijk of onderhoudsarm. Er zal altijd wel wat onderhoud zijn maar de frequentie is veel lager en de moeite veel kleiner. Nu is het een beetje te makkelijk om dat als dé tuintrend te bestempelen want wie wil dat nu niet.

Bewaren

Ontwikkelingen

Gelukkig hebben de producenten van sierbestrating, schuttingen en tuinmeubels dit ook begrepen. En zijn de producten de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zo zijn er nu vele soorten schuttingen en vlonders van hout kunststof composiet. Composiet is niet alleen duurzaam qua levensduur maar ook ecologisch verantwoord. Het wordt vervaardigd uit louter gerecycled materiaal en is bovendien gemakkelijk in onderhoud. De ontwikkeling van bestrating heeft enorme sprongen voorwaarts gemaakt. Tientallen jaren was de keuze beperkt tot berggrindtegels, betontegels, koppelstones, waalformaat of natuursteen. Allemaal niet heel spectaculair en vooral erg onderhoudsgevoelig. Gelukkig zijn de laatste paar jaar een aantal innovatieve producten ontwikkeld. Zo zijn keramische tegels sinds kort voorzien van een onderlaag van beton. En nu ook eenvoudig buiten te verwerken. En betontegels zijn zo verbeterd dat ze niet alleen water- en vuilafstotend zijn, maar ook de uitstraling van natuursteen hebben.

3D Tuinontwerp

Al deze ontwikkelingen veranderen niet alleen hoe de tuin beleeft wordt maar ook het ontwerp. De overvloed aan materialen zorgen als nooit te voren voor de mogelijkheden om hele speciale en unieke tuinen te ontwerpen. Unieke tuinen die eigenlijk allemaal 1 ding gemeen hebben, weinig onderhoud!
Kijk voor meer trends op mijn Blog.

Tuintrends van nu