Tuintrend Lounge Bar

  • Home
  • /
  • Tuintrend Lounge Bar

Tuintrend Lounge Bar

In deze drukke tijden wordt de tuin voornamelijk in de avond uurtjes gebruikt. Dat begint natuurlijk bij lekker eten op het terras en eindigt met een wijntje of een koffie op de loungebank. En waarom ook niet, je kan wel binnen zitten maar met de moderne gemakken van wifi en een tablet zit je net zo goed, misschien wel beter buiten. Ook in de weekenden wordt de tuin als verlengstuk van de huiskamer gebruikt. De ruimte leent zich dan ook uitstekend voor een grote familie-barbecue of gezellige feestjes. De tuin straalt een ongedwongen sfeer uit en nodigt uit om te ontspannen.

Bewaren

Tuintrend Lounge Bar

Onderhoudsgemak

De gebruikte materialen zijn zowel functioneel als luxueus. Zoals veredelde grote betontegels met een geïmpregneerde of gecoate toplaag voorzien van een kleurvaste deklaag van natuursteengranulaat of keramische tegels. Deze tegels zijn allemaal uitermate geschikt voor de moderne tuin gezien hun strakke uitstraling en onderhoudsvriendelijke eigenschappen. In een diepe(re) smalle tuin is het sterk aan te raden om een langwerpige steen in de breedte te leggen zoals bijvoorbeeld een 30x60cm of 40x80cm tegel. Deze maten zorgen voor een verbredend effect. Verhoogde borders van stapelstenen of robuuste bielzen geven de tuin een stoere uitstraling en zorgen voor extra gemak bij het planten en onderhouden van de borders. Een schutting van composiet (HKC of WPC) maakt van deze tuinstijl één geheel. Alle materialen hebben één ding gemeen ze zijn allemaal gemakkelijk in onderhoud.

Modern en Strak

Het lijnenspel in dit tuinontwerp is overwegend strak en de kleuren zijn modern. Denk aan zwart of antraciet maar dan gecombineerd met licht grijs of wit, moderne zelfs harde kleuren maar niet schreeuwerig. Als accentkleuren werken taupe en frisse blauw of paars tinten heel goed. Kleuren zoals Aquamarijn, Turquoise, Emerald of Lavendel zijn dan ook helemaal hot. Bij de beplanting wordt er veel gewerkt met herhaling, groepen sierlijke grassen afgewisseld met toeven lavendel. Sierlijk maar toch modern. Om het geheel af te maken wordt de tuin ingericht met comfortabele tuinmeubelen om dat binnen buiten gevoel te versterken. Om te beginnen is er grote eethoek en als het even kan een buitenbar maar op zijn minst een aparte loungehoek voorzien van lounge(hoek)bank.

Leave a reply