Tuintrend Strak Natuurlijk

  • Home
  • /
  • Tuintrend Strak Natuurlijk

Dat modern en strak trendy is in de tuin, heeft iedereen inmiddels in de gaten. Dit sluit ook eenvoudig aan bij de nog steeds aanhoudende trend van onderhoudsarme tuinen met overwegend veel bestrating. Gelukkig neemt dit laatste wat af. Er wordt weer meer gecombineerd en vaak voor natuurlijke materialen gekozen. De balans tussen verharding en groen begint weer wat meer richting groen te bewegen. En dat is gezien de huidige weertrend alleen maar positief.

Tuintrend Strak Natuurlijk

Modern en Onderhoudsarm

In de huidige stadstuin wordt momenteel qua bestrating veel gewerkt met grote tegels voorzien van een water- en vuilafstotende toplaag of voor keramische tegels. Daarnaast zien we ook een opmars in het gebruik van vlonderplanken, met name composiet, bamboe en Douglas planken zijn enorm populair. Wat nu ook al een tijdje in de tuin toegepast wordt zijn verhoogde borders van o.a. stapelstenen en betonbielzen. Deze verhoogde borders en onderhoudsarme tegels zorgen voor een hoop gemak maar zijn niet gunstig voor de afwatering. Plaats daarom een gootje en sluit dit aan op een een water-buffersysteem zodat het vrijgegeven wordt wanneer de tuin daarom vraagt.

Trendkleuren

Een ding is zeker, de rechttoe rechtaan tuintjes met grote zwarte tegels zijn uit. Niet alleen in materiaal keuze maar ook in kleurgebruik zien we een verschuiving, de kleuren bruin, beige, taupe, crème en lichtgrijs zijn helemaal in. Met deze kleuren ziet de tuin er niet alleen natuurlijker maar ook frisser, moderner en toch tijdloos uit. Als we deze trends combineren dan krijg je een strakke moderne onderhoudsvriendelijke tuin met een natuurlijke uitstraling. Een perfecte mix, de tuintrend: Strak Natuurlijk.

Voor meer Tuintrends kijk eens op mijn Blog.