Tuintrend Kindvriendelijk tuinontwerp

  • Home
  • /
  • Tuintrend Kindvriendelijk tuinontwerp

Tuintrend Kindvriendelijk tuinontwerp

Kindvriendelijk is niet echt een trend maar eerder een mix van een luxe buitenruimte en een speeltuin. Een compromis tussen genoeg ruimte voor de kinderen om te ravotten en voor de volwassenen om lekker te ontspannen. Praktisch omgaan met de ruimte en rekening houden met de eisen van nu en in de toekomst. In de kindvriendelijke tuin is het heel belangrijk om in het tuinontwerp vooruit te plannen. Omdat kinderen zo rap opgroeien moeten elementen in de tuin met weinig inspanning van functie kunnen veranderen. Een zandbak verandert in een speeltoestel en dat maakt weer plaats voor een trampoline en uiteindelijk wordt het weer een terras, zo blijft de tuin meegroeien met het gezin.

Bewaren

Tuintrend Kindvriendelijk ontwerp

Fris en onderhoudsarm

Het is wederom onderhoudsvriendelijk wat de klok slaat in deze tuin. Grote geïmpregneerde of gecoate tegels in moderne frisse kleuren zoals beige, taupe en licht grijs voeren de boventoon. Deze robuuste tegels maken niet alleen de ruimte groter maar zijn ook handig in gebruik. En niet alleen omdat ze tegen een stootje kunnen maar ook vanwege het onderhoudsgemak en het feit dat ze niet zo warm worden als de immens populaire zwarte en antraciete tegels. De tuinafscheiding en accessoires zien we volop in het zelfde kleuren pallet. Taupe en white-wash tuinschermen en legio accessoires in frisse pasteltinten zoals zacht roze.

Buitenspelen en buitenleven

Vaak is er een speelhoek ingericht met een compleet speeltoestel of gewoon ruimte voor een zwembadje of zandbak. Omdat kustgras tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden is zien we dat ook steeds vaker. Kijk of in het ontwerp een stukje nuttige tuin is in te richten. De kinderen betrekken bij het planten en verzorgen van groenten en fruit zorgt voor een andere kijk op het eten van met name groenten. Let bij de aanschaf van een kant-en-klare vierkante meter tuin wel op, deze mag niet van geïmpregneerd tuinhout zijn i.v.m. giftige stoffen.